2024: Tenk deg en rotte

Internett har lenge føltes som en dårlig sortert søppelhaug. Feeden er full av søppel eller ting som snart er søppel. Billige plasttøfler, dyre fjes. Alt som er naturlig, kan og bør kjøpes, og medfølelse kommer pakket i resirkulert papp.

Eller, dette er egentlig løgn. Det er ingen happyflops i min feed. Plattformene vet at jeg ikke vil ha det. De vet at jeg vil ha Skald forlags praktutgave av Frankenstein og at det betyr at jeg om et par måneder kommer til å sjekke muligheten for å faktisk godta min partners forslag om å reise til Chamonix i sommer og at 34-åringer som er interessert i Chamonix kan overtales til å bli interessert i svært dyre allværsjakker eller luksustogferier eller partiet Venstre eller el-sykkel med lastekasse eller kanskje en strømløs hytte ved Sinober eller puslespill med kart over de nord-amerikanske vinområdene eller psykologtimer over Teams (jeg er foreløpig kun interessert i jakka og togferien, men har ikke råd til noen av dem).

Virkningen av grenseløs skrolling forklares overraskende ofte med hjelp av rotteeksperimenter. Ikke spesielt nyttig, tror jeg, men ganske morsomt. Se til rottene! Rådspørr rottene! Tenk deg en rotte.

Når det er sagt, så er det sant at jeg blir veldig rottete av en lang og oppjaget morgen i feeden. Overstimulert og plirende, med et gnagende behov for gelmanikyr og nettkurs om å lage nettkurs.

Heldigvis finnes det en enkel løsning på rotteproblemet: en fløyte. Neida.

Jeg bør jo bryte ut, men jeg kommer aldri til å gjøre det. Jeg kommer aldri til å logge av. Om hundre år kan du bende smarttelefonen ut av de knoklete fingerrestene mine.

Så i påvente av revolusjon eller Meta-kollaps eller noe enda eklere, prøver jeg å finne en mindre rottete måte å være pålogga på. Jeg går tilbake til mine røtter: bloggen. Jeg kommer aldri til å logge av og jeg kommer alltid til å være en blogger.

I 2024 bringer jeg blogginga tilbake, for å feilsitere han som har stemmen til en av figurene i animasjonsfilmen Trolls (2016).

Klem fra Siri

Publisert
Kategorisert som 2024

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.