Halvmaratontrening, uke 1

Ja, hallo, først må jeg bare få si at jeg i går subba litt og dermed holdt på å falle stygt og flaut av tredemølla, og at du bare kan se bort fra hele forrige innlegg.

Uansett. Den første av tolv uker i halvmaratonprosjektet mitt er overstått. Min svært rigide treningsplan ser sånn ut:

Minimum er å hver uke få til to litt kjappere/hardere økter + én litt lang økt.

I tillegg har jeg selvfølgelig noen tanker om hvor fort og hvor langt og at jeg må øke kilometerantallet gradvis og så senke det litt igjen før løpet, men altså, først og fremst handler det om gidd. Gidden har vært god denne uka. Faktisk har jeg trent ganske mye mer enn jeg hadde tenkt, og det er fordi det har vært fint vær og fint vær betyr skitvang her i heimen. Jeg kommer ikke til å fortsette å gå så mye på ski fram mot løpet om elleve uker. Håper jeg.

Jeg har altså sagt at målet for halvmaratonet er å løpe et sted på 1:36-tallet. Det er sånn ca 4:35 min/km, som er rett over 13 km/t.

Trening uke 1

Mandag: Mølleøkt. Oppvarming + 7 km progressivt fra 10,5 km/t -> 13,5 km/t + 2 x 1000m @ 13,2 km/t. 11 km til sammen.

Denne økta var mest for å kjenne litt på beina og finne ut omtrent hvor landet ligger. Føltes virkelig helt bingo å skrive 1:36 på forventa sluttid da jeg meldte meg på løpet, så var greit å kjenne litt på farta. Det var slitsomt å løpe den siste kilometeren i den progressive delen på 13,5 km/t, men gikk greit med to tusinger på 13,2 km/t rett etterpå. Tar det som et godt tegn. (Kunne på ingen måte løpt 21 tusinger i strekk i den farta nå, altså.)

Tirsdag: En times ganske rolig, kupert joggings + litt styrke.

Onsdag: Langrenn, 1 t 10 min. Alltid slitsomt.

Torsdag: Mølleøkt. 3 x 2000m (@ 13 km/t, @ 13,1 km/t, @ 13,2 km/t) + 3 x 1000m (@ 13,3 km/t, @ 13,4 km/t, @ 13, 5 km/t). 1 min pause. 12 km til sammen. + litt styrke.

Fredag: Topptur på ski, rolig i en times tid oppover, kanskje?

Lørdag: Ukas langtur, 15 km @ sånn ca 5:35 min/km.

Søndag: Topptur igjen, 1000 høydemeter, blablabla, fikk henge i strikken til Hallén, er fortsatt goood trening for meg.

Kilometer løpt: 48

Timer trent: hvem vet

Feeeeling: dritsliten nå, men ved godt mot

En frekk tb til bedre løpeforhold.

Jeg har altså ikke tenkt at denne skigreia skal fortsette i så mange ukene til, men uansett er jeg godt fornøyd med å ha løpt 48 kilometer. Det er en passe start! Ikke for mye for beina mine akkurat nå, men heller ikke noe å kimse av.

De to hardøktene har vært gode. Gjennomføre med stil, prøvde å holde ut en god stund framfor å speede opp mølla for mye, ga meg mens leken var god. Det er jo fristende å gønne på og ligge langflat etter tre kilometer (altså, det er jo ikke fristende i det hele tatt?), men det har jeg prøvd før, og la meg forsikre deg om at halvmaraton er langt hvis man bare øver på de siste tre kilometerne.

Har dessverre ingen pulskurver å vise deg, jeg har rota bort pulsbeltet mitt og er for lat til å lete ordentlig etter det.

Men hallo, uke 1/12 er gjennomført! Bare 11 igjen! Neste uke tenker jeg blir ganske lik som denne. Kanskje litt mindre ski og litt mer løping, men det er altså avhengig av været og Halléns villighet til å mase på meg. Og jeg må hvile helt minst én, kanskje to dager. Er ikke trent for å holde på sånn her, veit du. Iallfall ikke ennå.

S

Publisert
Kategorisert som Løping

8 kommentarer

  1. Hurraaaa for joggeblogg igjen. Passer spesielt bra nå som jeg selv har tenkt å ta steget fra bare lapskaus til å få inn et snev av kvalitet i egen treningshverdag. Påmeldt halvmaraton i Trondheim til høsten, målet er å bli like rask som deg med litt mindre trening, haha!

  2. Sier som Ane: hurra for joggeblogg! Og ja, langrenn??? Alltid slitsomt. Alltid. Så jo ut som en veldig bra uke det her, da! Pluss at jeg fikk litt inspirasjon til egne mølleøkter, hehe. Lykke til med uke 2/12!

    1. Takk, Nora! Langrenn eeer så slitsomt, herregud. Det eneste som er bra med det, er at etter at jeg begynte å gå litt med sånne toppturski, så føles langrennsskia veldig lette.

  3. Elska løpeblogg igjen!! Forøvrig er «gidden» eit nydeleg ord. Skal personleg bruke gidden og kanskje gidding? meir. Takk for det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.