Halvmaratontrening, uke 6

Det er seks uker igjen til jeg skal løpe halvmaraton under Midnight Sun Marathon i Tromsø. Vi er altså halvveis i halvmaraonprosjektet mitt. Til nå har jeg ikke hatt de store tilbakeslagene eller hindringene, jeg har for eksempel ikke vært syk annet enn litt kjapt forbigående spying. Enda viktigere er at jeg ikke har fått vondt noen steder (ennå), og det betyr at jeg har holdt meg på den riktige siden av overdrivelsesgrensa.

Den sjette uka i prosjektet var vi på ferie i Slovenia. Ferie med Hallén betyr alltid aktivitetsferie, så jeg fikk trent bra uten å forkludre noen andres planer om å slappe av.

Halvmaratontrening uke 6:

Mandag: To timer rolig joggesightseeing opp på utkikkspunktene rundt Bled.

Tirsdag: Tre timer kupert langtur (med mange pauser, tipper tre timer bevegelsestid) i Triglav nasjonalpark.

Onsdag: Motbakkeintervall i Bovec. 6-5-4-3-2-1-3-2 min, 1 min pause. Ble jaget av Hallén som vanlig. Prøvde å holde igjen litt, så da han på spøk spurte om vi skulle ta to drag til etter at vi egentlig var ferdige, sa jeg ja. Begge angret på det. Ble drøyt halvannen time til sammen, var langt å løpe ned igjen etterpå.

Torsdag: Krevde å få løpe litt flatt, så banka rundt Bledsjøen i 5:13-tempo. 8 km til sammen, ikke akkurat hardt, men ikke akkurat rolig, heller. Bra å få løpt litt ordentlig etter mange dager med tripping i motbakke.

Fredag: Hvilings, reising

Lørdag: Langtur i Harstad. 20 km, 5:18 min/km. Årets første tur ute i shorts. Altså, 5:18 min/km er nok litt for raskt for meg på en langtur, og det er ikke sånn at jeg planlegger å løpe i den farta, det bare skjer når jeg ikke tenker meg om. Samtidig er det helt fin halvmaratontilvenning, og så lenge det totalt sett ikke blir i overkant, tror jeg det går helt greit. Det er slitsomt, da.

Søndag: Hvilings, nektet å gå ut i snøværet.

Løpt: ca 60 km / mange timer

Det har vært nok en god uke i halvmaratonprosjektet. Det blir kanskje dumt å si det igjen, men jeg er veldig fornøyd med å ikke ha gått på en smell ennå. At jeg har klart å holde meg i skinnet med god margin. Denne løpebelastningen kan jeg leve med, liksom. Den er ikke spesielt i veien for livet mitt ellers, for den stjeler ikke nok tid eller krefter. Kanskje borsett fra langturene, da, men det er jo tross alt ikke så mange av dem, og noe skal man jo betale for å gå høyt ut og si at man skal løpe halvmaraton på 96 minutter.

Denne kommende uka begynner Harstadkarusellen igjen, med et kort gateløp. Får løpe det, tror jeg. Greit å bare komme i gang.

Mål for uke 7 i halvmaratonprosjektet:

 • Løpe ca 60 km
 • Fullføre Harstadkarusellen
 • Trene litt styrketrening for hofteknekken

Snakkes!

Publisert
Kategorisert som Løping

7 kommentarer

 1. Det været, altså. Lol! Men sånn et det så langt sør som Trondheim også om dagen. Etter en liten sommerferie rundt påske, har vi vært gjennom høst, vinter og vår – opptil flere ganger.

  1. Ja, herregud, det været. Har blitt såpass nordlending nå, at så lenge det er opphold og bare litt vind, så regner jeg det som fint vær. Veldig deilig at det er sånn lenger sør også, er litt lei av vårbilder. På søndag var det virkelig helt krise, er glad for at Hallén, som har stålkontroll på værmeldinga til enhver tid, var såpass insisterende på at det var best å ta langturen på lørdag. Hvordan går det med trimminga di, Ane?

   1. Kjekt å ha støtteapparat. Akkurat det er litt mangelvare her, og de to minste jeg bor med, gjerne ser at jeg er hjemme hele tiden. Den største utfordringen er for lite søvn og syke barn. På tross av begrenset med overskudd går det greit. Ligger jevnt på førti km i uka takket være at jeg er sta, haha. Nå har nabolagstrimmen kommet i gang etter vinteren også, noe som for min del betyr minst seks tusenmetere over terskel hver tirsdag.

 2. Aktivitetsferie i Slovenia virker jo helt nydelig. Så skikkelig fint ut på instagram i hvert fall. Lykke til med andre halvdel av halvmaratonprosjektet!

  1. Ja, det var skikkelig fint! Anbefales. Ganske norsk, men med et visst alpepreg, liksom. Og maaasse vin! Takk. Føles godt å ha kommet halvveis i prosjektet og føle at jeg faktisk har gjort noe. Og i dag er det sesongens første løp!

 3. Jeg er imponert! Selv ble jeg slått ut av hvor andpusten jeg ble av å løpe til bussen i går. Burde kanskje begynne med mitt eget prosjekt der.

  1. Takk, Miriam! Personlig synes jeg folk skal få være så andpustne de vil, men om det plager deg, er det kanskje på tide å legge inn litt bedre margin til bussen. Neida! Men om du begynner med et sånt mindre-andpusten-prosjekt, vil jeg gjerne høre om det!

   (Om jeg måtte velge, hadde jeg fortsatt valgt bøker framfor løping.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.