Må dessverre løpeblogge litt igjen

God mandag, god april, god ny uke nye muligheter osv.

Jeg har løpt litt de siste månedene. Ikke mye, litt. Kanskje tre ganger i uka i gjennomsnitt, i tillegg til litt annen snø- og hatbasert aktivitet. Det går sakte, men det går. Jeg koser meg litt med det.

Grunnen til at jeg sluttet å løpeblogge, var at jeg ikke koste meg med noen av delene, verken løpinga eller blogginga. Så jeg slutta med begge. Like greit. Nå har jeg funnet ut hvordan jeg skal kose meg med løpinga, så da er det problemet foreløpig løst.

Angående blogginga, så var et av problemene at jeg syntes løpeinternett var såpass irriterende at jeg ikke ville være en del av det. Altså, nå snakker jeg ikke om deg, kjære leser og kommentator, jeg snakker om Løpeinternett. Om magre, raske løpedamer som ikke synes det finnes bedre start på dagen enn en brun bønnesmoothie etter 17 møllekilometer. Jeg var bekymra for at jeg virket som en del av den gjengen, og jeg vil ikke være en del av den gjengen. Jeg er for lat og sur.

To ting har skjedd som gjør at jeg har lyst til å løpeblogge litt igjen:

For det første har jeg gått fra å synes at Løpeinternett er et irriterende sted, til å synes at det er et kjedelig sted. Jeg synes ikke løping er kjedelig akkurat nå, jeg synes det er gøy og utfordrende og jækla slitsomt, og det kunne jeg tenkt meg å fortelle litt om.

Den andre grunnen er at jeg har gått hen og bedrevet litt påmelding:

Jeg har meldt meg på halvmaraton i Tromsø 22. juni. Det er 12 uker til. Jeg trenger denne bloggen for å ansvarliggjøre meg selv. For å fortelle om planen min høyt, og for å fortelle hvordan gjennomføringen gikk etterpå. Ikke bare sånn i det store og det hele, men fra dag til dag og uke til uke.

12 uker er kort nok tid til at jeg ikke blir overveldet av å tenke på det, men lang nok tid til at jeg kan gjøre en ordentlig innsats for å være i god form når startskuddet går.

Så hva nå?

Jeg tror jeg løper en mil på et sted mellom 46 og 49 minutter akkurat nå. Kanskje jeg skal teste det. Da jeg i morges meldte meg på halvmaraton, måtte jeg oppgi forventet sluttid. Jeg skrev 1 time og 36 minutter, fordi jeg løp på 1:37 forrige gang jeg løp halvmaraton i Tromsø (for to? tre? år siden).

De to prestasjonene, altså 10k på rett under 50 minutter og halvmaraton på 1:36, er ikke forenelige. Men kanskje de er det hvis jeg bruker 12 uker på å trene nok, uten å overdrive.

Så, ja, det jeg ville si, er at løpebloggen er tilbake og at du godt kan få se på at jeg blir skikkelig sliten.

Siri

Publisert
Kategorisert som Løping

37 kommentarer

 1. Jaaaaaaaaaaaaaaaa! Og du vil heilt sikkert vite at eg har ordna meg ei 50årskrise i år og skal springe mitt livs første HEILmaraton i Oslo i september. Og som ein del av mine pågåande førebuingar til dette, vil det å følgje din 12-vekersløpeblogg vere midt i blinken (for å bruke eit uttrykk som eg trur matcher den komande alderen min.)

  1. Gratulerer med 50-årskrise! Og maraton! Har du noe mål for løpet? Overleve? Sub 2:40? Vil veldig gjerne ha oppdateringer om forberedelsene dine underveis!

   1. Mål; ikkje berre overleve, få ei fin oppleving. Det inneber ganske sakte fart, trur eg. Kan vi klare 6 min pr km? Jaffal prøve å kome under 4.30.

    Eg spring 2 intervalløkter i veka og 1-2 roleg halvlang/lang. Foreløpig ikkje over 35 km i veka, skal trappe forsiktig opp. Elskar å springe. Liker godt delar av løpe-internettet også ?

    1. Det blir gøy! Iallfall de første kilometerne og å bli ferdig med det. For ikke å snakke om at hvis maraton er det verste du finner på i 50-årskrisa, så klarer du deg skikkelig bra? Imponert!

 2. Dette var gode nyheter. Kjenner meg godt igjen i beskrivelsen av løpeinternett, men her har du alltid vært en fin motpol. Gleder meg til å følge veien mot nytt halvaratom. Tvi tvi!

 3. Jeg vet ikke hvordan jeg skal si dette engang. Jeg har også begynt å løpe. Litt. Tre ganger i uka ville jeg definitiv ikke kalt litt, men vært strålende fornøyd med. Jeg er ikke der.
  Derimot er jeg der at jeg trenger en dame på sats som sier til meg at jeg får det til på en sånn overbevisende måte at jeg tror på det.
  Det går ikke fort. Da jeg innså at de tallene på mølla var km i timen ble jeg flau. Men så dreit jeg i det og var fornøyd med meg selv likevel.
  Sånn, ville bare si det til noen et sted i verden. En slags ansvarliggjøring der og.

 4. Ååh dette gjorde meg glad! Du var nemlig hele ‘løpeinternett’ for meg, og det var verken kjedelig eller irriterende å følge med på. Pluss at jeg har nettopp meldt meg på et halvmaraton selv, så da blir det jo ekstra gøy og følge med her under min egen oppkjøring.

   1. Fortsatt en god stund til, men blir Oslo halvmaraton i september! Sist jeg løp halvmaraton var det på snø og is (Jessheim, november), så det blir jo spennende å se hvordan det går på tørr asfalt. Også blir det kanskje Styrkeprøven Rett Vest i august, men det er en helt annen sak?

    1. Det blir helt sikkert ganske annerledes å løpe i september enn om vinteren. Litt morsommere, kanskje? Har du starta treninga?

     1. Håper det! Ikke noe seriøst helt enda, koser meg fortsatt litt med vekter og styrketrening (som etterhvert må bli byttet ut med litt flere intervalløkter og langturer). Starter i mai kanskje??

 5. Jeg synes ikke at det virket som du var en del av Løpeinternett. Synes faktisk det er moro å lese om en lat løper, for det er jeg også! Av ymse grunner løper jeg ikke for tiden, og det gjør ikke noe. Jeg kommer sikkert til å løpe igjen en gang, og det er greit det. Det er det som er så fint med å lese om løpinga di: til tross for at du løper bedre enn meg, får jeg ikke dårlig samvittighet over min egen løping.

  1. Det er faktisk veldig lettende å høre, for det er så mye mas på internett generelt og på løpeinternett spesielt.

 6. Å, jeg har savnet løpebloggingen din! Selv om jeg uheldigvis blir påvirket i negativ retning av Løpeinternett (å, svake menneske og jeg er for gammel til slikt), ser jeg frem til å følge veien mot halvmara.

  En litt drøy påstand at du er lat. Late fyrer greier ikke å løpe sub40.

  1. Haha, jeg er ikke i nærheten av sub 40.

   Synes ikke det er svakt å bli påvirket av sånt, hele den påvirkningsgreia er jo ganske interessant, egentlig. Jeg ble bare så margsliten av å tenke på det. Men nå skal jeg prøve å ta nok hensyn til så mange jeg kan, og kanskje gjøre Internett litt gøyere.

 7. Det Nora sa, minus påmeldingsbiten! Jeg følger overhodet ikke med på løpeinternettet, men nettet ditt følger jeg med på. På et vis. Blir sogar inspirert, men det vet jeg ikke om jeg vil snakke høyt om enda.

 8. Hurra! Nå ble jeg glad. Syntes aldri løpeblogginga di var irriterende, bare veldig inspirerende. Selv har jeg så vidt begynt å løpe igjen etter en langvarig akillesplage så det passet jo bra at løpe-Siri er tilbake igjen på bloggen. Gleder meg til å følge deg i ukene framover.

   1. Nå har jeg nesten ikke løpt på to år. Det kunne nok gått adskillig raskere om jeg hadde fulgt treningsprogrammet fra fysioterapeuten mer systematisk, men 30 minutter med tåhev hver dag ble til slutt utrolig kjedelig.

 9. Bra med løpeblogg! Jeg har og en fin krise som betyr helmaraton i løpet av året. Så håper mandagsmotivasjonen eller denne bloggen inkluderer tips om hvordan trene styrke og leddpuss som gjør at 42 km asfalt går greit. Hvis det ikke blir Nordmarka Skogsmaraton da.
  Lykke til med halvmaraton!

  1. Takk, Helge!

   Wow, det er virkelig helmaraton som gjelder for krisene her, skjønner jeg. Det er jo virkelig ikke den verste måten å takle ting på, da.

   Jeg aner virkelig ikke hvordan man styrker kroppen til å tåle 42 k på asfalt? Og vil gjerne ha tips om du kommer over noen, eller om du har noen erfaringer å dele. Det eneste som har har funka sånn ca for meg, har vært å ha to-tre øvelser (viktig at de ikke er for mange eller kompliserte) som jeg kan gjøre rett etter at jeg har løpt. Men det er jo ikke akkuat optimalt, da.

   1. Ooo øvelser? Sånn utfall eller knebøy eller tåhev? Høres lurt ut. Og ja, det er kun helmaraton som kan fylle det rungende tomrommet som ungdommen la fra seg da den dro. Tror jeg.

 10. Dette var gode nyheter Siri, trodde kanskje det var en april-spøk, men ser jo nå at det ikke var tilfelle ?
  Jeg trener til Sentrumsløpet, så det er stålende å endelig ha en løpeblogg å følge!

 11. Jeg ble veldig glad nå! Enig med folk over her, du var løpeinternett for meg! Måten du skriver om løping på inspirerer meg heller enn å føle meg treig eller motløs. Det liker jeg. Og så skal jeg ikke dømme noen som liker svartbønnesmoothie, men personlig foretrekker jeg Sørlandschips. På badegulvet.

  1. Så hyggelig, Hanna! Akkurat nå føler jeg meg litt treig, men på ingen måte motløs.

   (Jeg prøver å dømme dem som et slags kollektiv, så jeg slipper å forholde meg til at det tross alt er mange individer i livet mitt som liker å bytte ut smør med avokado og å løpe langt og mye.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.