Marerittmølla

Å løpe på tredemølle har alltid vært en, eh, utfordring for meg. Ikke bare er det kjedelig, det er driiiitkjedelig.

Nå er det ikke sånn at jeg tror eller synes man må løpe på tredemølle hvis man liker å løpe, men når man bor i Norge, er det ikke akkurat jug å si at økta iblant blir mer effektiv av å ta den på mølla. For eksempel hvis alternativet er å skli rundt på blåisen som dekker alt av veier og fortau i mils omkrets (jada, jeg har piggsko og brodder, dette er noe annet enn «glatt føre»), eller det uten å overdrive er en god gammeldags snøstorm ute.

Det er nettopp de ytre forholdene som har gjort at jeg har vent meg til mølleløping. Ikke fordi uteøktene er miNdRe EfFekTiVe, men fordi uteøktene er mer ubehagelige. Jeg liker komfort, ok?

I Oslo er det kanskje vår nå, det er det ikke i Harstad, her er det to meter snø. Vinteren her er lang, sur og forblåst, faktisk såpass ubehagelig, at det å ta av seg goretexen og krype opp på mølla i shorts ganske ofte føles som en luksus. BETRAKT MITT BLEKE LEGEME.

Jeg vet at vinteren er verre andre steder, ok? Jeg sier bare at jeg er vant til at det går an å løpe langs Trondheimsveien uten å dø store deler av året, men at jeg en gang tryna og sklei så langt i Sørvika at jeg ikke stoppa før jeg traff en reinflokk?

Dessverre er det fortsatt ganske kjedelig å løpe på mølla, men jeg er iallfall varm og ikke spesielt bekymra for å slå meg helseløs eller forsvinne i føyka.

Kjedsomheten pleier jeg å døyve ved å enten løpe litt fort og dele opp økta, som i intervaller eller en progressiv greie eller noe sånt, eller så tar jeg med tableten, løper ganske rolig og ser på realityserier eller andre teite greier. Det er viktig at det er teit og at ting skjer kjapt! Serier som funker: Nyinnspillingen av Dynastiet, Selling Sunset, Kardashians, Queer Eye. Serier som ikke funker: True Detective, Top of the Lake, triste dokumentarer.

Denne uka har jeg løpt på tredemølla tre ganger, det kan godt hende det blir en fjerde. For et par år siden hadde jeg aldri trodd det om meg selv, men livets veier er uransakelige, veit du! Personlig utvikling ftw osv.
S

Publisert
Kategorisert som Løping

4 kommentarer

    1. Takk, Melinda! Spurte på friluftsinstagram om jeg var rå eller totalt idiot som meldte meg på halvmaraton, og hele 90 prosent sa jeg var rå!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.